✆ Kontakt

Kurser i interviewteknik

Siden 1991 har jeg undervist og tilrettelagt kurser i interviewteknik for alle medietyper. Ikke kun i Danmark, men også på Færøerne, i Grønland, Norge, Rusland, Estland, Litauen og Palæstina. Jeg har lavet individuel træning af radio- og tv-værter, lavet efterkritik og været konsulent på udvikling af interview- og debatkoncepter.

Kurser og træningsforløb varer typisk mellem en halv dag og tre-fem dage og tilrettelægges med afsæt i konkrete behov og ønsker med mulighed for støtte fra Pressens Uddannelsesfond.

Grundlæggende spørgeteknik

Varighed f.eks. én dag med fokus på gode og dårlige spørgsmål, vinkling, struktur og nærvær. Kurset veksler mellem teori, konkrete eksempler, analyser og øvelser – og deltagerne får en række umiddelbart anvendelige værktøjer, som vil gøre dem til bedre interviewere.

Læs mere

”Interview for journalister”

Min interviewundervisning bygger på konkrete og umiddelbart anvendelige værktøjer, som jeg selv har været med til at udvikle i DR i 1990’erne. Bogen ”Interview for journalister” (3. udgave, forlaget Ajour 2014) fungerer ofte som en slags kompendium på mine kurser.

Læs mere

Job-, kunde- og patientinterview

Jeg har flere gange tilrettelagt og gennemført kurser for eksempelvis HR-konsulenter, servicemedarbejdere, advokater, apoteksansatte og læger med fokus på betydningen af at stille gode og åbne spørgsmål. Kurserne bygger på journalistiske, spørgetekniske grundbegreber. Men jeg justerer efter specifikke krav, omstændigheder og behov.

Læs mere