✆ Kontakt

Foredrag

Jeg tilbyder foredrag om medier, spin, falske nyheder, politik og ytringsfrihed; et foredrag varer typisk 45-60 minutter efterfulgt af spørgsmål og debat. Mine foredrag tilpasses og aktualiseres til målgruppen – f.eks. højskoleelever, erhvervsledere eller seniorklubber: 

Så tal dog ordentligt!

Tonen i store dele af den offentlige debat er præget af mudderkastning; rendyrket racisme, sexistisk svineri og tankeløse trusler. Via især Facebook er det blevet nemt og hurtigt at blande sig, men måske lidt mere omtanke ville højne debatten? Med konkrete og aktuelle eksempler lægger jeg op til diskussion om ordentlighed. Om vores personlige ansvar. Og om de etablerede mediers ansvar for at trække en streg i sandet.

Læs mere

TV og radio bag facaden

Hvad foregår der, før kamera og mikrofon tændes? Hvilken betydning har billeder og lyd for prioriteringer? Og hvad taler interviewer og interviewperson om før og efter et interview?

Læs mere

Medierne og “virkeligheden”

Det er blevet almindeligt at tro på det, som føles rigtigt. Især Donald Trump har sat nye standarder i den offentlige debat, hvor seriøse medier beskyldes for at lyve, når fakta er ubekvemme. Men dermed har de klassiske nyhedsmedier en vigtigere opgave end nogensinde.

Læs mere

Mediernes magt – magten over medierne

Falske nyheder, alternative fakta og desinformation flyder i en lind strøm især på sociale medier. Samtidig er klassiske nyhedsmedier presset af internationale tech-giganter, økonomisk nedgang og politisk spin. Dermed svinder mediernes magt og rolle som samfundets vagthund ind. Og det kan ofte være svært at gennemskue, hvem der egentlig sætter dagsordenen for, hvad vi diskuterer med hinanden.

Læs mere

Ytringsfrihed – hvad er meningen?

Er det en indskrænkning af vores grundlovssikrede ytringsfrihed, når det gøres forbudt at brænde koraner, bibler og toraer af? Ja, det er det, men det kan faktisk give god mening at begrænse retten til at ytre sig, ikke mindst fordi sociale medier spreder budskaber med lynets hast og ofte helt ude af kontekst. Og måske er det på tide, at vi indser, at vores vestlige, demokratiske værdier er svære at forstå for milliarder af mennesker rundt om på kloden.

Læs mere