kurtstrand.dk © 2010 Privacy Policy . Terms Of Use

kurtstrand.dk - kontakt@kurtstrand.dk - +45 21 29 70 36

Læs om mediestort og -småt på MEDIEBLOKKEN

Kurser og undervisning:

I to årtier har jeg undervist og tilrettelagt kurser og seminarer om interviewteknik, fortælleteknik og efterkritik. Desuden har jeg trænet radio- og tv-værter, lavet efterkritik og været konsulent på udvikling af programmer i radio og tv. Interviewteknik tager udgangspunkt i mine bøger ”Spørg bedre” og ”Interview for journalister”. Jeg tilrettelægger kurser og undervisning med en varighed fra to timer til fem dage. Desuden udbyder jeg kurser og seminarer i samarbejde med Update og Danske Sprogseminarer.

Kursus i spørgeteknik

Varighed f.eks. én dag med fokus på gode og dårlige spørgsmål, vinkling, struktur og nærvær. Kurset veksler mellem teori, konkrete eksempler, analyser og øvelser – og deltagerne får en række umiddelbart anvendelige værktøjer, som vil gøre dem til bedre interviewere.

NY, OPDATERET UDGAVE AF INTERVIEW FOR JOURNALISTER:

Kursus i fortælleteknik

Varighed f.eks. én dag med teori om journalistiske grundbegreber og fortælletekniske redskaber. Kurset veksler mellem teori, konkrete eksempler analyser og øvelser – og deltagerne får viden om brug af sproglige billeder, identifikation og fascination som væsentlige formidlingsredskaber.

Skriv eller ring:

+45 21 29 70 36

Webmaster: Kira Strand Hald

Kursus i jobinterview                                                     Bygger på de journalistiske, spørgetekniske grundbegreber - men tilrettes specifikke krav og omstændigheder i forbindelse med jobinterview.

Kursus i efterkritik

Kontant, kontinuerlig og konstruktiv efterkritik er svær, men kan læres. Et kursus på f.eks. én dag præsenterer enkle redskaber gennem teori og øvelser. Fokus kan varieres fra efterkritik af enkelthistorier over genrer til omfattende analyser af f.eks. hele udsendelser, websider eller aviser.

 kurtstrand.dk© 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use

K

Kurt Strand

Journalist med over 35 års erfaring. Har siden begyndelsen af 1990’erne undervist i journalistik, interview og fortælleteknik. Holder foredrag om medier og fungerer som ordstyrer ved konferencer og debatter. Er forfatter til en række bøger om journalistik og politik. Mediekommentator i Kristeligt Dagblad. Formand for dommerkomitéen i Sprogprisen.dk. Kommenterer jævnligt på MEDIEBLOKKEN og på Twitter.

Mediekomentarer i Kristeligt Dagblad; se oversigt her.

 

kontakt@kurtstrand.dk

+ 45 21 29 70 36

 

Webmaster: Kira Strand Hald (kira@kurtstrand.dk)