kurtstrand.dk © 2010 Privacy Policy . Terms Of Use

kurtstrand.dk - kontakt@kurtstrand.dk - +45 21 29 70 36

Læs om mediestort og -småt på MEDIEBLOKKEN

 

 

Foto: DR

Ytringsfrihed – hvad er meningen?

Det gjorde ondt dybt ind i den danske sjæl, da Dannebrog blev brændt af, trampet på og revet itu under ”Muhammed-krisen” i begyndelsen af 2006. Lige siden har Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed været årsag til jævnlige konflikter mellem Danmark og den muslimske verden. Og det er blevet tindrende klart, at ytringsfrihed ikke er en selvfølge – hverken i Danmark, i andre vestlige kulturer eller i muslimske lande.

Den politiske biografi

Bøger om og med politikere er i høj kurs. Bøgerne giver ofte indsigt, men er også med til at forstærke den personfiksering, som i stigende omfang præger moderne politik. Med udgangspunkt i og eksempler fra mine egne bøger, "Poul Schlüter - det var vel ikke så ringe endda" (2011) og ”Connie Hedegaard – ikke blot til pynt” (2005) fortæller jeg om processen bag en politisk biografi og lægger op til diskussion om de seneste tre årtiers politik.

NY, OPDATERET UDGAVE AF INTERVIEW FOR JOURNALISTER:

"Lad mig begynde med en deklaration; som journalist tilhører jeg en faggruppe med troværdighed nogenlunde på linje med brugtbilsælgere, ejendomsmæglere, politíkere og bankrådgivere."

Skriv eller ring:

+45 21 29 70 36

 Webmaster: Kira Strand Hald

Fra finanskrise til formidlingskrise:

Var det min skyld, at min pension blev udhulet under finanskrisen? Er det måske mig, der har investeret mine penge i islandske spekulantbanker, færøske lakseeventyr og vietnamesiske demokratiprojekter? Og hvorfor fik jeg først besked, da det alligevel var for sent? I foredraget reflekterer jeg over finanskrisen, som også var en formidlingskrise og et wakeup-call til vores blinde tro på vækst.

Referencer

Jeg har i et par årtier holdt foredrag for bl.a. aftenskoler, biblioteker, højskoler, foreninger og gymnasier.

Se et udpluk her

 kurtstrand.dk© 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use

K

Kurt Strand

Journalist med over 35 års erfaring. Har siden begyndelsen af 1990’erne undervist i journalistik, interview og fortælleteknik. Holder foredrag om medier og fungerer som ordstyrer ved konferencer og debatter. Er forfatter til en række bøger om journalistik og politik. Mediekommentator i Kristeligt Dagblad. Formand for dommerkomitéen i Sprogprisen.dk. Kommenterer jævnligt på MEDIEBLOKKEN og på Twitter.

Mediekomentarer i Kristeligt Dagblad; se oversigt her.

 

kontakt@kurtstrand.dk

+ 45 21 29 70 36

 

Webmaster: Kira Strand Hald (kira@kurtstrand.dk)