Om Kurt Strand   Ordstyrer   Foredrag   Undervisning   Bøger   Artikler   Radio/tv

          kurtstrand.dk

 kurtstrand.dk© 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use

K

 

 

Skriv eller ring:
kurt@kurtstrand.dk
+45 21 29 70 36


Webmaster: Kira Strand Hald
kira@kurtstrand.dk

Kurser og undervisning:
I to årtier har jeg undervist og tilrettelagt kurser og seminarer om interviewteknik, fortælleteknik og efterkritik. Desuden har jeg trænet radio- og tv-værter, lavet efterkritik og været konsulent på udvikling af programmer i radio og tv. Interviewteknik tager udgangspunkt i mine bøger ”Spørg bedre” og ”Interview for journalister”. Jeg tilrettelægger kurser og undervisning med en varighed fra to timer til fem dage. Desuden udbyder jeg kurser og seminarer i samarbejde med Update og Danske Sprogseminarer.

Kursus i spørgeteknik
Varighed f.eks. én dag med fokus på gode og dårlige spørgsmål, vinkling, struktur og nærvær. Kurset veksler mellem teori, konkrete eksempler, analyser og øvelser – og deltagerne får en række umiddelbart anvendelige værktøjer, som vil gøre dem til bedre interviewere.

Kursus i jobinterview                                                     Bygger på de journalistiske, spørgetekniske grundbegreber - men tilrettes specifikke krav og omstændigheder i forbindelse med jobinterview.

Kursus i fortælleteknik
Varighed f.eks. én dag med teori om journalistiske grundbegreber og fortælletekniske redskaber. Kurset veksler mellem teori, konkrete eksempler analyser og øvelser – og deltagerne får viden om brug af sproglige billeder, identifikation og fascination som væsentlige formidlingsredskaber.

Kursus i efterkritik
Kontant, kontinuerlig og konstruktiv efterkritik er svær, men kan læres. Et kursus på f.eks. én dag præsenterer enkle redskaber gennem teori og øvelser. Fokus kan varieres fra efterkritik af enkelthistorier over genrer til omfattende analyser af f.eks. hele udsendelser, websider eller aviser.

Flere