kurtstrand.dk

 kurtstrand.dk© 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use

K

 

 
 

Skriv eller ring:
kurt@kurtstrand.dk
+45 21 29 70 36


 
Webmaster: Kira Strand Hald
kira@kurtstrand.dk

Om Kurt Strand   Ordstyrer   Foredrag   Undervisning   Bøger   Artikler   Radio/tv

Ytringsfrihed – hvad er meningen?
Det gjorde ondt dybt ind i den danske sjæl, da Dannebrog blev brændt af, trampet på og revet itu under ”Muhammed-krisen” i begyndelsen af 2006. Lige siden har Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed været årsag til jævnlige konflikter mellem Danmark og den muslimske verden. Og det er blevet tindrende klart, at ytringsfrihed ikke er en selvfølge – hverken i Danmark, i andre vestlige kulturer eller i muslimske lande.

Den politiske biografi
Bøger om og med politikere er i høj kurs. Bøgerne giver ofte indsigt, men er også med til at forstærke den personfiksering, som i stigende omfang præger moderne politik. Med udgangspunkt i og eksempler fra mine egne bøger, "Poul Schlüter - det var vel ikke så ringe endda" (2011) og ”Connie Hedegaard – ikke blot til pynt” (2005) fortæller jeg om processen bag en politisk biografi og lægger op til diskussion om de seneste tre årtiers politik.

Fra finanskrise til formidlingskrise:
Var det min skyld, at min pension blev udhulet under finanskrisen? Er det måske mig, der har investeret mine penge i islandske spekulantbanker, færøske lakseeventyr og vietnamesiske demokratiprojekter? Og hvorfor fik jeg først besked, da det alligevel var for sent? I foredraget reflekterer jeg over finanskrisen, som også var en formidlingskrise og et wakeup-call til vores blinde tro på vækst.

Referencer
Jeg har i et par årtier holdt foredrag for bl.a. aftenskoler, biblioteker, højskoler, foreninger og gymnasier.
Se et udpluk her

"Lad mig begynde med en deklaration; som journalist tilhører jeg en faggruppe med troværdighed nogenlunde på linje med brugtbilsælgere, ejendomsmæglere, politíkere og bankrådgivere."

Foto: DR